ARNHEM - Op 19 juni a.s. verschijnt bij Droomvallei Uitgeverij 'En nu ik', de indrukwekkende en ontroerende autobiografische debuutroman van Diana de Laat. De avond daarvoor, op 18 juni, zal dit boek feestelijk worden gelanceerd bij boekhandel Het Colofon in Arnhem en u kunt daarbij zijn!

Het belooft een bijzondere avond te worden bij deze fraaie boekhandel aan de Bakkerstraat 56. Op die avond -aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur- wordt namelijk niet alleen het boek ten doop gehouden, maar zijn er diverse deskundige sprekers aanwezig, die ingaan op het thema van 'En nu ik'. Zo zullen er twee vertegenwoordigers van de politie aanwezig zijn, beiden senior medewerkers met huiselijk geweld, stalking, eerwraak en kindermishandeling in hun takenpakket, een klinisch psycholoog, een wijkcoach en iemand van Veilig Thuis.

Niemand minder dan burgemeester Ahmed Marcouch zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Wanneer u deze bijzondere avond kosteloos bij wilt wonen, dan volstaat een mailbericht naar info@hetcolofon.nl.

En nu ik...

'En nu ik' kent een zeer heftig thema, te weten jeugdtrauma's, psychische mishandeling en de gevolgen daarvan op latere leeftijd. Vooral omdat het boek gebaseerd is op de eigen ervaringen van de auteur, komt het verhaal behoorlijk binnen. De Laat ziet echter kans om enerzijds haar verhaal te vertellen zoals het is: puur, transparant en soms zelfs rauw, maar weet tegelijkertijd te bewerkstelligen dat 'En nu ik' geen zwart boek is en weet er ook hoop en veerkracht in te leggen.

Nadia is tien jaar als haar gescheiden moeder een nieuwe vriend krijgt. Nadia's moeder negeert alle rode vlaggen, omdat ze overladen wordt met aandacht en omdat ze graag weer een echt gezin wil vormen. Binnen de kortste keren woont Isak bij hen in huis en heeft Nadia een stiefvader die haar moeder handig manipuleert en Nadia tot mikpunt maakt. Hij ontpopt zich tot een gewelddadige tiran, die hen het leven zeven jaar lang dagelijks tot een hel maakt.

Nadia is bijna vijftig als het alsmaar zorgen voor anderen, waaronder haar ernstig zieke en vaak veeleisende moeder, zijn tol eist en zorgt voor mentale en lichamelijke klachten. Ze zoekt hulp bij een psycholoog, waardoor alles uit haar jeugd weer naar boven komt. Ook voelt ze, voor het eerst, boosheid en onbegrip richting haar moeder.

Maar hoe kan ze boos zijn op iemand die zo ziek is en zal sterven? En hoe kan ze erachter komen wat ze zelf nodig heeft, als voortdurende schuldgevoelens en het gevoel er niet te mogen zijn, nog zo'n belangrijke plek innemen?