ARNHEM - Vitesse en Jong Ajax hebben tijdens het jaarlijkse Airborne-duel in Arnhem de punten gedeeld. De ploeg van trainer John van den Brom toonde wel de nodige veerkracht door tweemaal een achterstand ongedaan te maken: 2-2.

Dat de Arnhemmers uiteindelijk slechts één punt overhielden aan de wedstrijd, mochten zij vooral zichzelf verwijten. Vitesse was de hele wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg ook de meeste mogelijkheden, maar het was Jong Ajax dat tot twee keer toe vanuit het niets op voorsprong kwam. Kristian Hlynsson was goud waard voor de Amsterdammers, want zelf opende hij na twintig minuten de score en elf minuten voor rust bereidde hij de 1-2 van Julian Rijkhoff voor. Tussendoor was het Andy Visser die de stand had gelijkgetrokken en na ruim een uur zorgde Irakli Yegoian voor de 2-2.

Een waar slotoffensief, met de nodige steun van het ruim opgekomen publiek in het Gelredome leverde uitiendelijk niets meer op.